Em dic Oriol, Oriol Safont i Prat. Sóc fill d’en Jordi i la Maria de Vilanova del Vallès. La vessant que m’aporta l’ofici de carnisser, però, és la materna.

La mare era carnissera, com ho havia estat el seu pare i el pare del seu pare, és a dir, el meu besavi.

M’explicaven que en Jaume Prat i Aymerich, el meu besavi, portava la carn de xai en un cistell penjat del braç, i recorria les cases de pagès del poble i dels voltants a qui venia el producte.

 

 

 

No va ser pas d’un dia per l’altre, però la venda es va tornar més sedentària fins que es va pintar a la façana de casa la inscripció “CARNICERIA”.
El protagonista d’aquesta segona etapa ja va ser el meu avi, l’Andreu Prat i Maymó. Treballava el camp, la vinya, el bestiar, i la carn, tot començant la jornada abans que es llevés el sol i plegant força més tard de la seva posta.

 

La mare, la Maria Prat, va ser qui es va instal·lar al Mercat Municipal de Cardedeu. Hi va estar pocs anys, crec que els justos perquè jo tingués temps d’aprendre el més bàsic de l'ofici.
Des d’aleshores, que vaig heretar el negoci familiar, han passat 25 anys i no hem cessat d’aprendre i intentar millorar.

 

 

 

 

La data que prenem de referència com a origen de la nostra activitat és la primera que hem trobat escrita en un document, concretament en una escriptura de compra-venda i correspon al 23 de febrer de 1905.

 

i

I no

I no ha estat altra cosa que l'esforç de diferents generacions que ens ha conduit al reconeixement de la Generalitat de Catalunya i de la Cambra de Comerç de Barcelona.